Pressmeddelande

Sysav i Almedalen: vad är klimatsmart energi?

27 JUN, 2018 08:40

MILJÖ, ENERGI MILJÖPOLITIK MILJÖTEKNIK, ÅTERVINNING MATERIALFRÅGOR, FÄRGSÄTTNING BYGGNADSINDUSTRIN ENERGI PLAST-, GUMMIINDUSTRI KLIMATFRÅGOR

Hållbar, återvunnen, fossilfri, grön? Det används många olika begrepp om energi. Har återvunnen energi någon plats i en cirkulär ekonomi? Hur ser framtiden ut för all plast i vårt samhälle? Kan man kräva fossilfri uppvärmning och samtidigt slänga plast i soptunnan? Välkommen till vårt seminarium i Almedalen den 3 juli.

Det som inte kan återvinnas på annat sätt återvinns som energi. Men när man pratar om grön energi menar man i allmänhet fossilfri. Även om ingen ny plast skulle tillverkas från och med idag kommer vi att ha stora mängder att handskas med i årtionden. Vad ska hända med det som inte går att materialåtervinna? Hur ser värme- och energiförsörjningen ut i en cirkulär ekonomi? Hur ser byggindustrin på plast, klimatsmarta hus och miljöcertifierade byggnader? Var har vi störst klimat- och miljövinster att hämta? Kan man kräva fossilfri uppvärmning och samtidigt slänga plast i soptunnan?

Deltagare: 

  • Åse Togerö, grön utvecklingschef, Skanska
  • Ingela Hitula, enhetschef Hållbarhetsenheten, Naturvårdsverket
  • Mikael Karlsson, miljöforskare
  • Anders Östlund, VD, Öresundskraft
  • Peter Engström, VD, Sysav

Moderator: Catarina Rolfsdotter

Senast uppdaterad 2018-08-22 11:48

Relaterade nyheter